• 19.04.2014

  ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ …

  Εγώ, από τη μεριά μου, αναρωτιέμαι από τί είδους αίσθημα, μυαλό ή λόγο κατεχόταν αυτός ο άνθρωπος που πρώτος μόλυνε το στόμα του με αίμα, και επέτρεψε στα χείλη του να αγγίξουν τη σάρκα ενός δολοφονημένου όντος.

  περισσότερα
 • 19.04.2014

  Πάσχα και βεγγαλικά - Προστατέψτε τα ζώα σας!

  Τα περιστατικά φυγής, πνιγμού και αυτοτραυματισμού των τετράποδων φίλων μας τις ημέρες του Πάσχα πληθαίνουν κι αυτό φυσικά οφείλεται στα γνωστά σε όλους μας βεγγαλικά/κροτίδες.

  περισσότερα
 • 19.04.2014

  Μοιραστείτε ένα αρνί με τον γείτονα … Και όχι μόνο για λόγους οικονομίας - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι δεν τρώνε το αρνί. Πολλοί Αθηναίοι ούτε να το μυρίσουμε δεν αντέχουμε πια. Μαθημένοι στα αποβουτυρωμένα γάλατα και τα Styrofoam πουλερικά, δεν έχουμε πλέον ανοχές για κρέατα που μυρίζουν «κρέας». Ούτε και στην επαρχία το προτιμούν. Από εκεί έρχομαι και ξέρω. Αν μιλούσαμε για τους Άραβες ή τους Τούρκους, θα το καταλάβαινα. Αλλά στην Ελλάδα, παιδιά, το αρνί το έχουμε κομμένο. Εκτός από το Πάσχα…

  περισσότερα
 • 12.04.2014

  Περί αστικής πανίδας - του Γιώργου Φραντζεσκάκη

  Δεν ξέρω ποιος κατοχύρωσε τον όρο «αστική πανίδα» για τα ζώα που ζουν ελεύθερα -όχι αδέσποτα- στον ιστό της πόλης. Μπορεί να είμαστε εμείς, οι δημοσιογράφοι του «ειδικού Τύπου». Ίσως να ήταν η πολυαγαπημένη και αδικοχαμένη Πόπη Μπάκα, ταγμένη ψυχή τε και σώματι στην προστασία των τετράποδων πλανήτων της Αθήνας.

  περισσότερα
 • 10.04.2014

  Υπάρχουν και καλά νέα - από τον Γιώργο Φραντζεσκακη

  Έκανα έναν νοερό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε τις προάλλες και ευχόμουν να μην τη βρω ελλειμματική. Η οικονομική στενότητα ανάγκασε ή προσέφερε άλλοθι σε πολλούς, πλέον «πρώην», ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν και πάλι χιλιάδες ζώα στο δρόμο

  περισσότερα
 • 07.04.2014

  Λάρισα: Καταδικάστηκε γυναίκα που έσπερνε θάνατο με φόλες!

  Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. ότι επιτέλους σήμερα 4/4/2014, παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, καταδικάστηκε η γυναίκα που αφαιρούσε για καιρό, με τόσο απάνθρωπο και βάναυσο τρόπο, τις ζωές δεκάδων αδέσποτων ζώων.

  περισσότερα
 • 04.04.2014

  Υιοθέτησε ένα αδέσποτο

  Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων

  περισσότερα
 • 16.02.2014

  Νέος νόμος για τα κατοικίδια ζώα

  Ο νέος νόμος ''για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό'' ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.

  περισσότερα
 • 20.01.2011

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για βασανισμό ζώων

  Αυτό που συνέβη στα Τρίκαλα με τον βασανισμό των ζώων, το θεωρώ τερατώδες. Και με προσβάλλει βαθύτατα ως άνθρωπο και ως Έλληνα.

  περισσότερα