• 25.11.2014

  Μια απλή ερώτηση, αξιώνει μια απάντηση - της Ιωάννας Κολοβού

  Πριν δύο ημέρες και ενώ το εγχώριο πολιτικό σκηνικό «αναταράσσεται» όχι βέβαια ως η θάλασσα, αλλά σαν κάποιος να ανακατεύει ένα έλος δυσώδες, διαβάσαμε μια δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία δεν μας ξάφνιασε. Όλοι, ή σχεδόν οι περισσότεροι την γνωρίζουν.

  περισσότερα
 • 08.09.2014

  Ο Εθνικός μας πλούτος - των συντελεστών του ''Θεοδωρακισμού''

  Ο Εθνικός μας πλούτος αποτελεί το σπουδαιότερο όπλο στην κατεύθυνση της απεξάρτησης του ελληνικού λαού από την ηγεμονία των ξένων. Γιατί είναι άλλο να στηρίζεις την πολιτική σου με βάση την αίσθηση ότι είσαι φτωχός και άλλο να τη στηρίζεις στη βεβαιότητα ότι είσαι πλούσιος.

  περισσότερα
 • 05.09.2014

  Η ιδεολογία της Σπίθας και ο Σύριζα - των συντελεστών του ''Θεοδωρακισμού''

  Μέσα στη σημερινή ιστορική συγκυρία η μοναδικότητα της ιδεολογίας της Σπίθας είναι ότι τοποθετείται έξω και ενάντια στο Σύστημα. Με την προοπτική μιας νέας προεκλογικής περιόδου, είναι ανάγκη να προβληθούν ξανά όλα τα άρθρα και οι αποφάσεις που απηχούν καθαρά και σε βάθος αυτή τη βασική αντίθεση που μας χωρίζει κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση της εθνικής ζωής, που όπως είναι γνωστό κυριαρχείται από το Σύστημα.

  περισσότερα
 • 22.08.2014

  Μίκης Θεοδωράκης, Ο Ωκεανός... - του Μάρκου Δεληγιάννη

  Καιρός, σύντροφε, τις ψεύτικες ζυγαριές, εκείνες που φέρουν στο κορμί τους της σκοπιμότητας την ανεξίτηλη σφραγίδα, καιρός να τις αποσύρεις και στου κελαριού την αχρηστία να τις καταχωνιάσεις. Έλα, σύντροφε, χωρίς χρονοτριβή και στάσου απέναντι στου Ωκεανού το μεγαλείο.

  περισσότερα
 • 02.04.2014

  Η αποδόμηση της Ελληνικής ιστορίας: Ν. Δήμου, ΕΛΙΑΜΕΠ, Μ. Ρεπούση και ΣΙΑ - του Βασίλη Φίλια

  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απέδειξε ότι εκτός από τις «παράπλευρες απώλειες» –όρος εισαχθείς από τη μεγάλη υπερατλαντική δημοκρατία– υπάρχουν και «παράπλευρες καριέρες» πολλών κατηγοριών. Λόγω σχετικής επικαιρότητας θα ασχοληθούμε με εκείνη των παραποιητών της ελληνικής ιστορίας και των κατ’ επάγγελμα συκοφαντών του λαού μας.

  περισσότερα
 • 19.02.2014

  Ο Μίκης και οι πληγές της Αριστεράς - του Γεωργίου Bότση

  Όλοι μας, είμαι σίγουρος, έχουμε ακούσει, σε κάποιες από τις παραλλαγές της, την φράση : «Μεγάλος δημιουργός ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μέγιστος. Αλλά όταν ανακατεύεται με την πολιτική, τα κάνει θάλασσα. Πραγματικός ανεμόμυλος».
  Εκ του πονηρού, λέω, το πρώτο σκέλος για να ηχεί πειστικότερα το δεύτερο: Ότι ο Μίκης είναι o κορυφαίος δημιουργός μας στη μουσική δεν χρειάζεται του καθενός μας την επιβεβαίωση.

  περισσότερα
 • 18.02.2014

  Για την νέα ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη - του Χρήστου Ανδρέου

  Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη - μουσικό, ποιητικό, συγγραφικό, πολιτικό, αντιστασιακό, στοχαστικό, φιλοσοφικό - δημιουργήθηκε χρονικά μέσα σε κάτι παραπάνω από επτά γεμάτες 10ετίες, αν λάβουμε υπόψη ότι το πρώτο του τραγούδι το συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών.

  περισσότερα
 • 16.02.2014

  Η θέση της Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο και την Ιστορία - της Ιωάννας Κολοβού

  Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το σχέδιο Ανάν αυτό που απέρριψε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνοκυπριακού λαού, μπαίνει από το παράθυρο!

  περισσότερα