Οι ''Αναμνήσεις ενός κοριτσιού'' 3 και 10 Φεβρουαρίου στην Σφίγγα

15.01.2020

«Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα ερμηνεύσει το μικρό σύνολο της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», «Λιποτάκτες». Το νέο αυτό σύνολο αποτελούν: Τραγούδι, Παναγιώτης Πετράκης, πιάνο, Δημήτρης Ανδρεάδης, κλασική κιθάρα, Δημήτρης Παπαγγελίδης, κρουστά, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κείμενα  Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ηχοληψία, Μιχάλης Αλεξάκης, υπεύθυνη της παραγωγής συναυλιών, Sophie Hayes.

 

Πρόκειται για μία παράσταση μουσικής και λόγου, η οποία ξεκινάει την πορεία της στην μουσική σκηνή Σφίγγα, στις 3 και 10 Φεβρουαρίου. Βασίζεται σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Πετράκης και σε κείμενα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη που θα διαβάσει η ίδια. Τραγούδια που διατρέχουν όλη τη μουσική διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη, από τους «Λιποτάκτες» που έδωσαν και το όνομα στο Μουσικό Σύνολο μέχρι τα «Λυρικά» και από τις «Μικρές Κυκλάδες» μέχρι τα «Τραγούδια για τον Αλέξανδρο Παναγούλη».

 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, έγραψε και διαβάζει κείμενα για την παιδική και εφηβική της ηλικία. Παράλληλα οικογενειακές φωτογραφίες που προβάλλονται σε οθόνη, ανατρέχουν στην περασμένη οικογενειακή ζωή.

 

Μια παράσταση γεμάτη αναμνήσεις για μια μουσική που έγραψε ιστορία.