• 11.05.2012

  Δήλωση - παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη

  Ως Έλληνας πολίτης απορώ γιατί σ' αυτές τις αμέτρητες συζητήσεις που γίνονται στα κανάλια δεν άκουσα από κανένα τις λέξεις «Εθνική Ανεξαρτησία».

  περισσότερα
 • 18.04.2012

  Δ Η Λ Ω Σ Η - για τον Δημήτρη Μητροπάνο

  Τον Δημήτρη Μητροπάνο τον θεωρούσα πνευματικό μου παιδί. Έφηβος ξεκίνησε μαζί μου την πορεία του στο τραγούδι για να φτάσει στις κορυφές της λαϊκής αποδοχής, της μεγάλης αγάπης και της καλλιτεχνικής καταξίωσης.

  περισσότερα
 • 29.09.2011

  Δήλωση-απάντηση Μίκη Θεοδωράκη

  Στο φύλλο της 28.9.2011 της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύονται αποσπάσματα από συνέντευξη που παραχώρησε η Kαγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ στη ΝΕΤ

  περισσότερα
 • 15.02.2011

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Oι δηλώσεις της «τρόικα» επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε λεηλασία της χώρας και μη αντιστρέψιμη εθνική καταστροφή, τη μεγαλύτερη στους δύο αιώνες ανεξαρτησίας. Πρέπει να διακοπεί τώρα, πάση θυσία. 'Ολοι ξέρουν ότι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του συνόλου του χρέους, χωρίς αναδιάρθρωση, με διαγραφή σημαντικού μέρους του, αναθεώρηση των ληστρικών επιτοκίων του Μνημονίου, άρση των όρων περιορισμού της κυριαρχίας και οικονομικής πολιτικής που περιέχει.

  περισσότερα
 • 27.01.2011

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

  Τη χαρά μας για την ίδρυση Επιτροπών Πρωτοβουλίας («Σπίθα») της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στην Κύπρο σκίασε το γεγονός ότι κάποιοι Σπιθιστές δεν υπολόγισαν σωστά τη θετική σημασία που είχε για την Κύπρο...

  περισσότερα
 • 22.12.2005

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη ενάντια στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την προσπάθεια εξίσωσης των ΝΑΖΙ με τους Κομμουνιστές

  Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να αλλάξει την Ιστορία. Να τη διαστρεβλώσει εξισώνοντας τα θύματα με τους θύτες. Τους εγκληματίες με τους ήρωες. Τους κατακτητές με τους απελευθερωτές και τους ναζιστές με τους κομμουνιστές.

  περισσότερα